به گزارش یزدفردابه نقل از گاردین، این پروژه را محققان دانشگاه سوانسی و تیمی بینالمللی پیگیری کرده است. درنتیجه این پروژه، محققان قیری خودترمیمشونده ابداع کردهاند که میتواند با گداختن بخشهای مختلف آسفالت به یکدیگر، ترکهای سطح جاده را ترمیم و از بهوجودآمدن چالهها جلوگیری کند.
این فناوری جدید طول عمر جادهها را تا ۳۰ درصد افزایش میدهد
در تستهایی که در آزمایشگاه انجام شده، تکههایی از این قیر جدید توانست ترکهای ایجادشده را در فقط یک ساعت پس از ظهور اولیه ترمیم کند. دکتر «ژوزه نورامبوئنا کونتراس»، محقق این پروژه در دانشگاه سوانسی، دراینباره میگوید: «وقتی شکافها را میبندید، از ایجاد چالهها در آینده جلوگیری میکنید و طول عمر جاده را افزایش میدهید. میتوانیم طول عمر سطح جاده را تا ۳۰ درصد افزایش دهیم.»
براساس گزارشها، شهروندان بریتانیایی سال گذشته ۵۷۹ میلیون پوند برای تعمیر وسایل نقلیه آسیبدیده ناشی از چاله خیابانها هزینه کردند که نسبت به هزینه ۴۷۴ میلیون پوندی در سال ۲۰۲۳ رشد قابلتوجهی را نشان میدهد. سال جاری نیز بیش از یکمیلیارد و 600 میلیون پوند برای تعمیر جادهها و تعمیر بیش از ۷ میلیون چاله در انگلیس هزینه شده است.
چالههای موجود روی آسفالت خیابانها معمولاً از ترکهای سطحی کوچک شروع میشوند که دلیل عمده آنها ترافیک است. آب از طریق همین ترکها به درون جاده نفوذ میکند و سطح آسفالت را بیشتر تخریب میکند. قیر بهعنوان ماده اصلی پیادهسازی جادههای آسفالتی، وقتی از طریق اکسیداسیون سخت میشود، مستعد ترکخوردن است.
محققان برای ساخت قیرهای خودترمیمشونده از ترکیبی از هاگهای کوچک گیاهی متخلخل آغشته به روغنهای بازیافتی استفاده کردند. هنگامی که سطح جاده بهدلیل ترافیک فشرده میشود، هاگها نیز فشرده میشوند و روغن خود را به درون ترکها آزاد میکنند. این روغن قیر را بهاندازهای نرم میکند که جریان پیدا کند و ترکها را بپوشاند.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 11,فوریه,2025